AngolSuli logo
6900 Makó, Kelemen L. u. 39.
06/20 329-14-12 (munkaidőben)

AngolSuli Kft. könyvkiadó

a Mester (sorozat)

World English School
as-logo.jpg (3216 bytes)

 

bullet e-mail
bullet jobs
bullet World English School

The author is a member of
HTML Writers Guild)

Hírek, letöltés, (egyéni) megrendelés

Könyvforgalmazók, viszonteladók jelentkezését szeretettel várjuk!  e-mail 

Megjelent:

a Mester címlap
ISBN 978-963-87859-4-7

Dee Than-Liu írásaiban a múlt értékeivel a mai globális kor racionalitása, a nyugat immár világméretekben elterjedt rideg üzleti számítása ütközik.  A védák, Buddha, Lao Tze, Confucius, Krisztus ellenpontjai a közgazdaságtanból és menedzsment kurzusokból ismert tételek, vállalkozók, IT szakemberek, vállalati vezérigazgatók, hivatalvezetők, főosztályvezetők, HR szakemberek, logisztikusok és társaik.

Ebben az elsőként publikált kötetben a Mester immár kellő tapasztalatokkal felvértezve Wu hadúr városába érkezik, ahol a lehető legmagasabb posztot tölti be: a hadúr legfőbb tanácsadója lesz és irányítja a vállalat- és irodabirodalmat.  Wu hadúrban a régimódi szemléletekhez ragaszkodó, posztjukat a rendszerváltozást (a nyugati világban a vadkapitalizmust felváltó megállapodott, szelídebb kapitalizmust) követően is megőrző, olykor megalomániás, máskor vasmarkú, diktatórikus vezérigazgatók, polgármesterek, politikusok és az emberi társadalmak más csökevényei rajzolódnak ki.

A Mester a zavarosban ügyesen halászó újonnan felemelkedő (nyugati) vállalkozók szellemiségét, ha tetszik, az új nemzedéket jeleníti meg.  A Mester sem tévedhetetlen de nem hagy ki egyetlen haszonszerzésre felkínálkozó alkalmat sem, ha teheti. Számára a cél szentesíti az eszközt.  Gátlástalansága miatt a színről távoznia kell, de az igazi bűnhődés csak Wu hadúrnak, a valódi diktátornak jár ki.

Modernizált hagyományos kínai tanmesék és olykor erősen irónikus megnyilvánulások teszik élvezetes olvasmánnyá.  A tartalom nagyban segíthet önmagunk megismerésében, a környezetünkben zajló folyamatok (pl. reklámok, "akciók") valódi természetének felismerésében.   Többszöri olvasás után talán egyre több rejtett üzenet is feltárulkozik az olvasó előtt.

A formátum (A6 méretű "zsebkönyv") és a fejezetek tagoltsága könnyed olvasmánnyá teszi.  Kielégíti a digitális kor olvasóinak igényeit is: a rövid egységek közt szabadon lehet ugrálni -- mintha a világhálón böngészne valaki.

Az egyik kedvenc fejezetemet le lehet tölteni, így meg lehet ismerkedni a kötet hangulatával a nélkül is, hogy valaki megvásárolná, vagy megkeresné egy könyvesboltban. A Klubrádió irodalmi műsorában folytatott beszélgetés további bepillantást enged a tartalomba.

Németh Ervin
ügyvezető

215 A6, puhatáblás, ragasztókötéssel.

A kötet bemutatása:

pdf Beolvasó audio audio 1 audio audio 2

Teljes ár: 1395,- Ft

Online megrendelés:

Általános információ a sorozatról:

A szerző által tervezett kötetek száma: 7 (a már megjelent zölddel van jelzve )
  1. Kezdeti évek, a Mester felnő és (többségében "haszontalan") tanulmányokat folytat
  2. Az első próbálkozások a munkában és a szerelemben (sok kudarccal), szakirányú képzések, tapasztalatszerzés -- Tervezett címe: "Vágyálmok"
  3. Érett, legfelső vezetésre alkalmas munkavállalóként (néha mégis botladozva), Wu hadúr városában -- Kötet címe: "a Mester"
  4. Vállalatbirodalom építés a dolgokat távolról irányítva -- Tervezett címe: "Benned a teremtés"
  5. Meditáció a hegyen (a világegyetem tudományainak tanulmányozása)
  6. A Mester mint tanító
  7. Politikai befolyás építése, időskori bölcseletek

Az alapsorozathoz tervezünk kiegészítő köteteket is.

A kiadó a fogadtatás függvényében fogja az újabb köteteket megrendelni a szerzőtől.   Jelenleg évente átlagosan egy kötetet tervezünk.

Előkészület alatt:

Benned a teremtes cimlap
ISBN

Az elsőként megjelent "a Mester" a hétrészesre tervezett sorozat harmadik kötete, mely a Mester Wu hadúr városában eltöltött időszakát tárgyalja. 

A negyedik kötet a Wu hadúr bukása utáni eseményekről ad majd számot, miközben a Mester egy félreeső helyről irányítva a dolgokat saját vállalatbirodalmat épít.

Tervezett megjelenés: 2014/2015

Dee Than-Liu: Vágyálmok
ISBN

 

A kötet többsége elkészült, a piaci helyzet függvényében fogjuk a nyomdai előkészítést és a sokszorosítást megrendelni.

Az első próbálkozások a munkában és a szerelemben (sok kudarccal) és szakirányú képzések, tapasztalatszerzés -- címe: "Vágyálmok"

Tervezett megjelenés: 2014/2015

letoltes.gif (8199 bytes)  

Hírek

2014. április 23.

Sajnos a Líra, Libri és Anima boltok többségében jelenleg nem elérhető "a Mester" kiadványunk, és a Libro-Trade Kft.-nél is csak korlátozott mennyiség maradt. Ezért tehát fokozottabb hangsúlyt helyezünk arra, hogy a könyvkiadó honlapján kiemelt helyen szerepelhessen a "Ballagás 2014" akcióban. A kísérleti webáruházunkban a mai napon leszállítottuk az árát. Szintén a mai napon érkezett megrendelés a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. részéről, így hamarosan rajtuk keresztül is beszerezhetővé válik. Remélhetőleg sok könyvtár is felveszi a rendelésébe, így még szélesebb rétegek olvashatják. Az Alexandra hálózatban továbbra is jelentős példányszám található. Sajnos a címlap tervezésekor elkövettük azt a hibát, hogy a kiadó neve a jobb alsó sarokban olvasható, ami miatt a legtöbb könyvesbolt a nyelvoktató kiadványok közé helyezi el. Azokat viszont zömmel célirányosan, a nyelvet tanulni kívánók látogatják, ezért a fogyás nagyon szerény. Pedig az olvasóink rendkívül kedvezően ítélik meg, többen jelezték számomra, hogy egyik kedvenc kiadványuk, amit újra és újra olvasnak. A kötet folytatását korábban meg nem határozott ideig elhalasztottuk, de bízom benne, hogy leghamarabb a karácsonyi vásárra, legkésőbb a 2015-ös ünnepi könyvhétre egy újabb kötetet is megjelentethetünk.

2010. december 10.

Örömmel számolok be arról, hogy "a Mester" a Líra könyvklub karácsonyi katalógusában szerepel és megtalálható a klubkiadványok részére elkülönített helyeken.  2010-ben sajnos a könyv forgalma jóval a várt alatt maradt, így a folytatást továbbra is halasztani kell (de semmiképp nem szeretnénk lemondani a többi kötet megjelentetéséről!) Végre növekedést tapasztalunk a kiadványaink forgalmán is, így bizakodunk, hogy az anyagi háttér a lassabban megtérülő Mester sorozat folytatásához is rendelkezésre fog állni. Amennyiben elégedett olvasónk, és szeretné a folytatást, legjobb módja támogatásunknak, ha ismerősöknek, rokonoknak ajándékozza az ünnepekre!

2010. október 26.

Rég adtunk hírt a sorozattal kapcsolatosan, pedig több érdeklődés is befutott az év folyamán. Végre valamelyest normalizálódni látszik a piac, így talán a 2011. évre bátrabban tervezhetünk be új kiadványokat. Természetesen a fő termékkörünket jelentő angol nyelvoktató kiadványokra kell a jelenleg elég szűkös tőkét tartalékolnunk (a tervezett kiadványoknak az idén a felét sem tudtuk megjelentetni), de feltétlen jönni fog "a Mester" folytatása is.  Reménykedünk a 2010. karácsonyi forgalomban is -- "a Mester" meg fog jelenni a Líra könyvklub kínálatában és fokozottabb mértékben lesz jelen az üzleteikben.  Egyelőre sajnos több lánc, mely nyelvkönyveinket forgalmazza, nem hajlandó kínálatába felvenni.  Talán tanultunk az egy évvel ezelőtti bakikból, és most koncentráltan olyan módon használtuk fel a reklámkeretünket, hogy végre ismét az eladási statisztikáink dobogós helyére kerülhet Dee Than-Liu műve. Amennyiben már megvásárolta és tetszett a kiadvány, fontolja meg, hogy ismerőseinek, rokonainak karácsonyi ajándékként további példányokat vásárol, ezzel segítve a folytatás mielőbbi megjelenését.

2009. november 17.

Hosszú nehéz hónapok állnak a kiadó mögött.  A jelenleg kaphatő 10 címünk közül "a Mester" dobogós helyen szerepel, így valószínűleg a következő év tavaszára meg tudjuk jelentetni a sorozat következő kötetét. Nagyon visszavetette a sorozattal kapcsolatos terveinket az a szomorú tény, hogy több lánc, pl. Alexandra nem hajlandó a sorozatot forgalmazni.  Jelenlegi információink szerint leginkább a kötet formátuma (túl kicsi, a könyvesboltokból túl könnyen ellopható) áll a döntés hátterében és nem a mű tartalma.  A legújabb infomációk szerint a karácsonyi szezonban kapható lesz a Libri boltjaiban, bár csak korlátozott példányszámban.   Továbbra is kapható a TKK üzletekben és a könyveinket forgalmazó LibroTrade Kft.-nél is.  2009. végéig 15% kedvezményt nyújt a LibroTrade a kiadványainkból. Ha a fenti mintafejezet alapján szeretné megrendelni, az internetes könyváruházunkban megteheti!  A postázás költségét a kiadó átvállalja.

2009. január 18.

A szerző jelezte, hogy párhuzamosan a sorozat több könyvén is dolgozik, és a második kötetnek is talált egy megfelelőnek tűnő munkacímet.   Ugyan még nem rendeltük meg a kötetet, de szívesen megosztjuk a szerző borítótervét.

2009. január 12.

A mai napon tudtam meg, hogy sajnos csak a Librotrade Kft.-nél és a Librinél vannak kint a könyvből.  Bízom bene, hogy szokásos viszonteladóink csak az ünnepi feszült munka miatt nem tudtak a könyvből vinni.  Eddig minden kritika maximálisan jó a kötetről. Ez tovább ösztönöz bennünket az újabb kötetek elkészítésére. Két alkalommal hirdettük az ÉS-ben, tévé megjelenésünk, és részletes bemutatkozásunk volt a Klubrádióban.  A visszajelzések pozitívak, de már kaptam megkeresést, hogy hiába keresik a könyvet az üzletekben.  Nos, aki olvassa ezeket a sorokat, egyetlen kattintásra van a megoldástól:  Megrendelés

2008. december 27.

A kötet fogadtatása összességében pozitív, bár az értékesítést nehezítette, hogy a karácsonyi dömpingben már több potenciális terjesztőnk, hasonlóan a szintén november elején megjelent "Unofficial English" könyvünkhöz, nem fogadta be.  Különösen örültem annak, hogy vállalkozók részéről pozitív visszajelzéseket kaptunk.  Volt olyan vállalkozó, aki szíve szerint kötelező olvasmánnyá tenné mindenki számára, mert "a könyv minden betűje igaz."  Volt aki alapvetően jónak, olvasmányosnak, bár kicsit felszínesnek ítélte.  Nos, egy ilyen kis kötetnek nem lehet célja vastag, egyetemi oktatókönyvek szerepét felvállalni, és persze a laikusok számára is olvashatónak kell lennie.   Bízom benne, hogy a könyv nem egy olvasásra szolgál, hanem újra és újra előveszik, és minél többször olvassák, annál több rejtett üzenetet is felfedeznek tulajdonosai.

A sorozat következő kötetét a kiadó megrendelte a szerzőtől.   Az elsőként megjelent "a Mester" a hét részesre tervezett sorozat harmadik kötete, mely a Mester Wu hadúr városában eltöltött időszakát tárgyalja.   A negyedik kötet a Wu hadúr bukása utáni eseményekről ad majd számot, miközben a Mester egy félreeső helyről irányítva a dolgokat saját vállalatbirodalmat épít.   A kötet munkacíme: "Benned a teremtés."  Bizonyára sok ember számára lesz majd kedvenc olvasmány -- különösen azoknak, akik kedvelik "A Titok" vagy "A vonzás törvénye" könyveket és esetleg nem teljesedett be életükben a könyvek tanítása.  A szerző ígéretet tett arra, hogy a soron következő két kötetben megpróbálja megvilágítani a kudarc valódi okát.

2008. november 11.

A könyvek elkészültek és már a Librotrade Kft., és a Libri hálózatában kaphatóak.

2008. október 28.

A kötet a nyomdában.  A tervek szerint legkésőbb november 10.-ig elkészül.  Online áruházunkban már meg lehet rendelni.  Amennyiben vállalkozó, alkalmazott, vagy hivatalnok, esetleg fogyasztó van a családban, ideális karácsonyi ajándék lehet számára!

2008. október 25.

Az AngolSuli kiadó első nem nyelvoktatással foglalkozó, magyar nyelvű könyve a nálunk még ismeretlen Dee Than-Liu a Mester című műve nyomdai előkészítése ma lezárult.   Tervek szerint még a karácsonyi szezonban, de legkésőbb 2009. első negyedévében kapható lesz.

 

Egyes anyagok az 1998-ban alapított Ervin's ESL Net Bt. keretében muködtetett nyelviskola tevékenysége közben keletkeztek.  Jelenlegi formájában a betéti társaságnak semmiféle kapcsolata nincs a Belvárosi AngolSuli muködésével. 
Az Ervin's ESL Net logo a betéti társaság létrehozása elott, 1995-ben létesített angol nyelvoktató internetes hely hivatalos logoja és azt a jelenleg is muködo társaság a szerzo engedélyével használhatja.
A Weblapokon szereplo információk kizárólag tájékoztató jelleguek, semmiféle hibáért felelosséget a szerzo nem vállal.

 

(C) Dr. Németh Ervin


http://www.angolsuli.com
http://www.angolsuli.hu

http://www.angolsuli.info
http://www.kidsenglish.info
http://www.positiveenglish.hu
http://www.positiveenglish.eu
http://www.chickenology.net/
http://www.chickenologyencyclopedia.com

http://www.ervinnemeth.com
http://www.kiranemeth.com
http://www.leanemeth.com
http://www.worldenglishschool.com/
http://www.worldenglishschool.eu

http://www.wbsh.info
http://www.ulch.info