AngolSuli logo AngolSuli Kft. könyvkiadó

Franchise kiadványok

  1. Címlap
  2. Franchise ajánlat
  3. Bemutatkozás
  4. e-mail

 


 

Horváth Ádám: Hol a pében van a P?

ISBN 978-963-89745-1-8
  132 A/5 oldal, kartonált
  Ára: 2200,- Ft

"Horváth Ádám több, mint 25 éve dolgozik intenzív terápiás
szakápolóként a „Körintenzíven”, a Szegedi Tudományegyetemen.
Fiatalabb kollegáinak mindig szívesen és határtalan lelkesedéssel
tanítja a szakma csínját-bínját.

Áldozatos munkája révén sok ápoló és orvostanhallgató merülhetett
el a szakma rejtelmeiben.

Ám tanítása nem csak a manuális dolgokra korlátozódik; mindig
szem előtt tartja, hogy legfőbb célunk a beteg ember szenvedéseinek
enyhítése."

Dr. Monoki Magdolna
szerkesztő

Ez a tesztkönyv 25 év intenzív terápiás szakápolói tapasztalat eredménye.
Leendő orvosok és ápolók egyaránt nagy hasznát vehetik.

Dr. Treiber Ottó: Karesz

ISBN 978-963-88330-1-3
  182 A/5 oldal, kartonált
  Ára: 2700,- Ft
  Webáruház
  Beolvasó

„Megjártam a pokol hét bugyrából talán már hatot. Most vagyok az
utolsóban, a magány bugyrában. Erről a bugyorról anyám figyelmeztetése
jut eszembe: Ne feledd fiam, mindenki azt kapja vissza a sorstól, amit a
szüleinek adott. Megvallom, hogy én a bánaton és keserűségen kívül
nem sok mindent adtam anyámnak. Hogy mit adtam az apámnak?
Elmeséltem. Most tehát csak azt tehetem, hogy méltósággal viselem a
magányom.”

 

 

Dr. Treiber Ottó: Vihar után

vihar_utan.jpg (28920 bytes)
ISBN 978-963-88330-1-3
  360 A/5 oldal, kartonált
  Ára: 2700,- Ft
  Webáruház
  Beolvasó

Manapság ritkán születik regény a szó eredeti értelemében. Formabontó alkotásokkal, posztmodern szövegekkel, krimikkel, könnyű olvasmányokkal tele vannak a könyvespolcaink, de regény, az élet bonyolult viszonylatait ábrázoló alkotás kevés. Treiber Ottó "Vihar után" című második könyve klasszikus értelemben vett regény. A nevünkben íródott. Aki olvasta a szerző "Szélben, viharban" című első könyvét, élvezettel fogja felvenni a történet fonalát ebben az új alkotásban is. Úgy fogja érezni, mintha le sem tette volna az előzőt. Ugyanazzal a főszereplővel fog találkozni: az évszázadokig örökletesnek hitt parasztsorból felkapaszkodó, már nem annyira ifjú emberrel, aki valószínűleg a szerző alteregója, hiszen az önéletrajzi ihletés benne van az írás minden sorában. Mégis különbözik az önéletrajzoktól abban a tekintetben is, hogy benne van kortársainak sorsa is.

Az első könyv, a "Szélben, viharban" című mű egy kis Vas megyei faluból indulva, az 1940 - es évek elejétől az egyetemi éveken, majd a forradalom pécsi eseményeinek bemutatásán keresztül, a megtorlás embert próbáló szakaszán át kalauzolja el az olvasót a menedéknek érzett dunaújvárosi helyszínig. A második kötet, a "Vihar után" címmel, 1960-tól, a Kádár korszak konszolidációjától a rendszerváltásig terjedő időt fogja át. Bemutatja a korszak élhetőségét, az alkalmazkodásunkat a diktatórikus körülményekhez, majd a diktatúra fellazulása idején először még rejtett, később egyre nyíltabb lázadozásunkat, szervezkedéseinket; előkészítve a társadalom megrázó, mégis békésen végbemenő, de gyökeres megváltozását.

A regény a szerzőtől megszokott, nagy erejű elbeszélő stílusban rajzolja meg az életünket. Őszintén írja le, mit miért tettünk, hogyan éreztünk, milyen kihívásoknak voltunk kitéve, mik voltak a nagy és a kis hibáink. A regény tempója meghaladja az előzőét, talán éppen az egyre gyorsuló történelem miatt. De ebben közrejátszik az elbeszélő nézőpontja is. Szándékosan keskenyre alakított ablakon át - de az ablakpárkánytól mindig az egész európai horizontig tekintve - rajzolja meg bukdácsolásunkat, olykor egyensúlyt vesztett iramodásunkat addig az évig, amelyben kikiáltották a Harmadik Köztársaságot.

Ideiglenesen. Az ezt követő években, a várakozások és megcsalt remények, kisiklott sorsok, küzdelmek és emberi gyengeségek már nincsenek a könyvben. Kár. Azt, talán majd mások fogják bemutatni; ha csak a szerző meg nem gondolja magát.

Pekarek János, újságíró

Sajtómegjelenés:

Megjelent!

Dr. Treiber Ottó: Szélben, viharban

szelbenviharban.jpg (39661 bytes)
  ISBN 978-963-88330-6-8
  448 A/5 oldal, kartonált
  Ára: 2700,- Ft
  Webáruház
  Beolvasó

 

Treiber Ottó Szélben, viharban című regénye a hétköznapok története. A főhős, Bauer egy Vas megyei falu parasztgyerekéből küzdi fel magát családja első értelmiségévé, és éli át a könyvben az 1940-től 1960-ig tartó húsz év személyes, kollektív és történelmi sorsát. Mégsem az a fontos, hogy mi történt ebben a két évtizedben: ezt nagyjából tudjuk. A regényben az az érdekes, ahogyan megtörtént mindez. A szerző - ösztönösen vagy tudatosan - könnyedén vezet át bennünket az emlékezés aknamezején; hihetetlenül egységes, sodró stílusban, ellenállhatatlan erővel. Nem túlzás: a Csendes Don hömpölygésére emlékeztető módon ragadja magával elképedt olvasóját olyan egyszerű és mégis feledhetetlen jelenetekkel, mint egy elrekvirált ló hazatérése és újra elvesztése, a főhős utolsó favágása apjával, szerelmek felizzása és kihamvadása, az életveszély váratlanságánál is váratlanabb megmenekülés hétköznapisága, az 1956-os forradalom eseményei - miközben egy ország vergődik át a történelem csapdáin. És csak visszanézve látszik: ez volt a történelmünk.

Elolvasva már a saját életünket is másképp látjuk.

Pekarek János, újságíró

A Szélben, viharban hiányt pótló regény. A második világháborút, az azt követő tíz évet, a falut elevenen, élményszerűen és hitelesen ábrázolja a gyerek, majd a fiatalember látószögéből. A magyar irodalomban ilyen ábrázolással még nem találkoztam. Lehet, hogy az én hibám, de olyan művel sem találkoztam, amely az 1956-os forradalom történéseit - az okaival, a hozzá vezető eseményekkel - irodalmi módon, ilyen hitelesen ábrázolta volna. A szerző olyan erővel jeleníti meg a forradalmat, mintha az események velünk és ma történnének. Bemutatja a forradalom utóéletét is. A regény ugyanakkor egy hétköznapi ember húsz évének hétköznapi története is érdekesen megírva.

Ragányné Makk Lucia, történész

Sajtómegjelenés:

 

 

 

 

 

 

A szélessávú Internetet a Teleline 95 Kft. biztosítja számunkra.

 

 


A Weblapokon szereplő információk kizárólag tájékoztató jellegűek, semmiféle hibáért felelősséget a szerző nem vállal. 
A könyvkiadó és nyelviskola működtetője az AngolSuli Kft., 6900 Makó, Kelemen L. u. 39.

The author is a member of
HTML Writers Guild


AngloSuli logo

http://www.angolsuli.com
http://www.angolsuli.hu

http://www.angolsuli.info
http://www.kidsenglish.info
http://www.positiveenglish.hu
http://www.positiveenglish.eu
http://www.chickenology.net/
http://www.chickenologyencyclopedia.com

http://www.ervinnemeth.com
http://www.kiranemeth.com
http://www.leanemeth.com
http://www.worldenglishschool.com/
http://www.worldenglishschool.eu

http://www.wbsh.info
http://www.ulch.info